Waterproof Cruises

Antarctica Whale Science Cruise | Nederlandstalige Reisbegeleiding

Ga mee aan boord van de Hebridean Sky voor een unieke reis naar Antarctica en help onderzoekers met het verzamelen van data over het eet patroon/gewoontes van Bultrug walvissen.

Call us today on +31 (0) 858 771 583

Contact us to book now

Antarctica - Onderzoek naar de walvissen

Aan het einde van de zomer start in Antarctica de migratie van vele soorten walvissen naar de warme en noordelijke zeeën. In deze tijd zijn de Bultrug walvissen erg actief, met onder andere de voorbereiding van de lange tocht naar het noorden. Naast de Bultrug walvissen zijn er ook talrijke dwergvinvissen en orka’s. Elk jaar reizen we af naar het Antarctische schiereiland met biologen en onderzoekers aan boord om de walvissen te onderzoeken.

Tijdens deze reis is het mogelijk om deel te nemen aan het onderzoek naar de zoogdieren. Tevens zijn fotografen druk bezig met het vastleggen van de adembenemende natuur. Daarnaast is het mogelijk om gedurende de reis deel te nemen aan één van de activiteiten, zoals: kajakken, fotografie workshop en onderzoek naar de zoogdieren.

Hoogtepunten van deze reis: • Start van de reis - Gratis overnachting in Ushuaia

  Na aankomst van uw lange reis naar Zuid-Amerika vanaf Amsterdam of Brussel kunt u gebruik maken van de gratis overnachting in het Arakur Hotel & Resort in Ushuaia. Bijkomen in de spa, wandelen en relax in de fantastische omgeving van het zuiden van Argentinië.

 • Dag 1: Ushuaia

  Vandaag kunt u verder met het genieten van al het moois dat Ushuaia te bieden heeft, zoals verschillende musea tot de argentijnse lederwaren markten. ’s Avonds is er een optionele briefing voor vragen en om medereizigers te ontmoeten.

 • Dag 2: Inscheping

  Na het ontbijt heeft u nog een paar uur de tijd om de laatste plaatsen te bezoeken in Ushuaia of de laatste inkopen te doen voordat de transfer halverwege de middag vertrekt naar het schip. Bij aankomst bij het schip wordt u verwelkomt door ons expeditieteam en de officiers. Nadat iedereen zijn hut heeft verkend, wordt er een veiligheids- en oriëntatie briefing gehouden, gevolgd door de kapiteins welkom diner. Na het eten bent u in de gelegenheid om te genieten van het varen door de Beagle Channel waar u onder andere Ezelspinguïns, de rots aalscholver en grote kolonies zeeleeuwen kunt zien.

 • Dag 3-4: Drake Passage

  Telkens komen we stukje bij beetje dichter bij het witte continent. Verschillende pool-experts geven presentaties over alles wat u moet weten van Antarctica, van wildlife tot de rijke geschiedenis die Antarctica kent. Wanneer u buiten aan dek staat, wordt duidelijk dat Antarctica steeds een stukje dichterbij komt. De temperatuur zakt en de wind wordt steeds een beetje frisser.

  Reizigers die geïnteresseerd zijn in het bestuderen van de zeevogels kunnen deelnemen aan de SeaBird onderzoeken of kunnen helpen met het verzamelen van weer informatie tijdens deze dagen op zee. Gedurende deze twee dagen op zee zullen we hoogstwaarschijnlijk ijsbergen, zeevogels en verschillende soorten walvissen zien.

 • Dag 5-7: Antarctica

  Het eerste land is in zicht. We beginnen met het verkennen van de South-Shetland Eilanden en proberen een bezoek te brengen aan Half Moon Island met zijn prachtige bergachtige achtergrond en de gletsjers van Livingston Island. Als we de mogelijkheid hebben brengen we ook een bezoek aan Deception Island waar u een duik kunt nemen in de wateren die worden opgewarmd door de actieve vulkaan. Ransfield Strait, vroeger een plek van een verlaten walvis station, is nu een uitstekende plek om walvissen te zien die elk jaar weer terugkeren naar deze plek.


  In de waterwegen van het Antarctische schiereiland zullen de expeditieleider, kapitein en mariene biologen een flexibel reisschema creëren gebaseerd op het weer, de ijscondities en op eerdere waarnemingen van walvissen. We zullen streven naar de meest schilderachtige baaien en kanalen, met haltes bij pinguïn broedplaatsen, vogelkolonies, plaatsen waar veel zeehonden zitten en walvis voeding gebieden, evenals sites van historisch en wetenschappelijk belang.

 • Dag 8-11: Antarctica

  Wanneer we verder richting het zuiden varen, brengen we een bezoek aan de Gerlache Strait en de omliggende fjorden en eilanden. Dit kan onder meer door uitstapjes naar pittoreske Neko Harbor, beschutte Paradise Harbor, de Bultrug walvissen van Wilhelmina baai, de opvallende Lemaire Channel, het Penola Channel waar veel wildlife te spotten is, of de majestueuze Neumayer Channel. Als het mogelijk is brengen we ook een bezoek aan een actieve wetenschappelijke basis, zoals van Polen: Arctowski, of van Oekraïne: Vernadskiy. Andere historische basissen zijn Port Lockroy of Wordie House van het Verenigd Koninkrijk.


  In deze tijd van het jaar is er op de meeste plekken veel kans om verschillende soorten zoogdieren te spotten, zoals: Weddell seal, Crabeater seal of zeeolifanten die liggen te rusten op het ijs. Ook is het roofdier het zeeluipaard en de schuwe Antarctic Fur seal te zien. Dwergvinvissen en Bultrug walvissen zijn vaak te zien tijdens dit seizoen. Ook de Orka is regelmatig te zien.

 • Dag 12-13: Drake Passage

  Het bijzondere witte continent laten we achter ons en onze reis richting het noorden begint. We maken ons klaar om de Drake Passage weer over te steken. Tijdens deze twee dagen kan het laatste wildlife gespot worden. Tijdens de laatste uren aan boord laten wij een presentatie zien van onze mooie reis naar Antarctica.

 • Dag 14: Ushuaia & Ontscheping

  Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het schip, de bemanning en alle medepassagiers. De vroege ontscheping geeft u de mogelijkheid om een middagvlucht te nemen naar Amsterdam/Brussel.

Dates & Rates

Please for further details on current schedules, rates and special offers.

Extensions

Call us today on +31 (0) 858 771 583